Espeland Fangeleir

Venneforeningen: En ressurs for oss alle

Dugnadsgjengen maler Brakke 3.
Dugnadsgjengen maler Brakke 3.
Hyggelige pauser.
Hyggelige pauser.

For å støtte stiftelsen i dens viktige arbeid organiserte våre venner seg høsten 2011 ved å etablere Espeland fangeleir venneforening. Foreningen har nå over 200 medlemmer med felles interesse i å bevare leiren, og formidle viktig lærdom fra historien. Omkring 30 av medlemmene, i all hovedsak pensjonister, er særlig aktive.
 

Espeland fangeleir venneforening hjelper også stiftelsen med å hente inn midler til restaureringsarbeider i leiren, og stiller sine ressurser til rådighet for nødvendige praktiske arbeidsoppgaver. Stiftelsen har mottatt en stor samling litteratur fra en privat giver og venneforeningen bistår med katalogiseringen og oppbyggingen av leirens bibliotek og arkiver.
 

Leiren er åpen hver mandag for medlemmene fra kl. 10:00-14:00. Her vil en kunne spasere rundt og se på leiren, eller fordype seg i faglitteraturen i stiftelsens bibliotek. "Dugnadsgjengen" gjennomfører på denne tiden nødvendig forefallende arbeid rundt omkring i anlegget. Vi ønsker nye medlemmer velkommen til ulike aktiviteter, kaffe og en hyggelig prat.

 

Støtt gjerne venneforeningen neste gang du spiller hos Norsk Tipping!

 

For mer om venneforeningen trykk her.