Espeland Fangeleir

Desember 2019

Fra rollespillet i Espeland fangeleir. Tøff pedagogikk i regi av flinke folk.
Fra rollespillet i Espeland fangeleir. Tøff pedagogikk i regi av flinke folk.
Skolebyråd Linn Kristin Engø besøkte Espeland fangeleir.
Skolebyråd Linn Kristin Engø besøkte Espeland fangeleir.

17. desember:

 

I går gjennomførte vi Tidsreiser sitt historiske rollespill for første gang. Vi hadde besøk av en aktiv og reflektert 3. klasse fra Langhaugen, tilbakemeldingene var svært gode, og vi opplevde høy kvalitet på bakgrunnsarbeid og spill-design.

 

En ung og dyktig skuespiller (Robert) portretterte Obercharfürer Ludvig Runzheimer, Anders Riple spilte Snille-Alfred (Alfred Kissling), og jeg fikk æren av å spille Alma Mjelde. Hennes historie er det dypt rørende å sette seg inn i, og hun er et meget godt eksempel på modig motstandsarbeid fra sivilbefolkning under 2. verdenskrig.

 

Elevene poengterte verdien av å få føle denne delen av historien på kroppen, og refleksjonene i etterkant var på et høyt nivå.

 

Vi ser frem til et fortsatt samarbeid med Tidsreiser, Marita Nygård fra Raftostiftelsen og videregående skoler i Vestland fylke om disse historiske rollespillene.

 

Anita Myhre Andersen
Undervisningsleder

 

 

12. Desember:

 

Vi har hatt besøk av mange flinke folk i leiren i høst. Folk av alle slag: skoleelever, håndverkere, dugnadsgjeng, musikere, gjester, politikere, m.m.m.

 

Per Morten Ekerhovd, som er direktør for kultur, idrett og inkludering i Vestland fylke, var på besøk i forrige uke, og i morgen møter våre folk Jan Tore Sanner, som er kunnskaps- og integreringsminister. Det blir spennende!

 

For en liten stund siden hadde vi også besøk av Linn Kristin Engø som er byråd for barnehage, skole og idrett. Hun har en bachelorgrad i historie fra Universitet i Bergen, holder på med en mastergrad i demokratibygging, og hun hadde lest boken om Espeland fangeleir før møtet. Til tross for sine knapt 26 år gjorde hun et sterkt inntrykk. Hun var empatisk, klok og hun evnet å lytte.

 

Det er et spennende stykke arbeid vi har foran oss i møte med dyktige fagfolk og politikere.

 

Anita Myhre Andersen
Undervisningsleder